Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Extra recept bij Spaghetti carbonara

Een wel hťťl simpele spaghetti, met knoflook, olijfolie, peterselie, en een gedroogd rood pepertje. Vaak wordt het rode pepertje weggelaten, dan heb je spaghetti aglio e olio. Dit is overigens een typisch Italiaans pastagerecht, dat wil zeggen dat het slechts een voorgerecht is, groenten en vlees of vis worden daarna pas geserveerd.
Voor zes personen als voorgerecht; voorbereidingstijd 10 minuten; bereidingstijd 10 minuten. Print het recept

Spaghetti aglio, olio e peperonciniIngrediŽnten
500 gram spaghetti
5 tenen knoflook
1 of 2 gedroogde rode pepertjes
1 deciliter gewone olijfolie
0,5 deciliter olijfolie extra vergine
3 eetlepels fijngehakte peterselie
eventueel versgeraspte Parmezaaanse kaas

Voorbereiding
Zet het water voor de spaghetti op. Gebruik het liefst een pastapan.
Hak de knoflookteentjes fijn, dus NIET in de knoflookpers doen.
Breek het rode pepertje doormidden, schud de meeste zaadjes eruit en gooi die weg. Verkruimel het rode omhulsel, als er nog wat zaadjes inzitten is dat niet erg.
Doe de gewone olijfolie in een kleine steelpan, met knoflook en rode peper.
Verwarm een serveerschaal voor (zie hierboven).

Bereiding
Doe de spaghetti in de pan (strooi er eventueel zout bij), roer de strengen los met een vork, en kook gaar (zie de verpakking).
Zet ondertussen de steelpan op middelhoog vuur, en verhit de olie totdat de knoflook heel licht verkleurt. Haal dan de pan van het vuur, en doe de extra vergine olie erbij.
Laat de inmiddels al dente gekookte spaghetti goed uitlekken.

Serveren
Doe de spaghetti in de serveerschaal, en giet de gekruide olijfolie erbij. Strooi de gehakte peterselie erover, en meng het geheel goed. Meteen opdienen, met een schaaltje geraspte kaas.

IngrediŽnten
Alle verklaringen van ingrediŽnten

Hoe verkruimel je gedroogde pepertjes

Bibliografie
Genoemde edities zijn in mijn bezit of door mij geraadpleegd. De links verwijzen naar verkrijgbare edities.
Alle op deze site genoemde boeken