Simpele soep

Recepten voor de lunch

De meeste mensen eten te weinig groenten. Tenzij je groene smoothies drinkt, beperkt de inname van groente zich vaak tot de warme maaltijd, met hooguit een snackworteltje of radijsje tussendoor. (hoewel er ook prima lunchsalades zijn!) Ook ik kom niet altijd aan de vereiste hoveelheid groenten. Daarom heb ik dit persoonlijke project opgestart: iedere dag eet ik een simpele soep voor de lunch, met groente als basis. Veel groente, dus ook veel vezels. Deze reeks is niet commercieel (ik verkoop niets), maar dat betekent niet dat anderen dit zonder bronvermelding over kunnen nemen.

De recepten staan op mijn blog Edelike spijse. Hieronder staat een overzicht van de soepen, met directe links naar het online-recept. En natuurlijk verwijs ik hier ook even naar de grote soep-afdeling met bouillons, fonds, historische en moderne soeprecepten op Coquinaria zelf!

Rode bietensoep met yoghurt en karwij Venkelsoep met garnaaltjes en dille Groentensoep met sliertjes en balletjes Bloemkoolsoep met geroosterde meiraap Wortelsoep met kervel Aspergesoep met bieslook Linzensoep met tomaat en ei Preisoep met kaas, knoflook en koriander Courgettesoep met blokjes geroosterde paprika